31 Aralık 2015 Perşembe

MUTLU YILLAR


Mutlu yıllar
Benim yeni yılda Allah'tan dileğim; kalbimizde sevgi ve merhamet olsun. Merhamet olsun ki eşimize, çocuğumuza eziyet etmeyelim, insanları sevelim,en küçük bir tartışmada hayatın bize tüm yaşattıklarının acısını karşımızdakinden çıkarmaya kalkmayalım, daha fazla para için kul hakkı yemeyelim, cana kıymayalım. Sağlıklı, mutlu olalım.

Çocukluğumda tüm yılbaşı gecelerinde babam kuruyemiş alır, annemde ‘’yılbaşında kabak pişer’’ deyip bize kabak tatlısı yapardı. Yılbaşı akşamının olmazsa olmazı saat 12 de dansöz çıkacaklarla yeni yıla girerdik biz. Yıllar geçti büyüdük ve yuvadan uçtuk.

7 yıllık evliyim. Evlendiğimden beri ise kendi anne-babamın, abla ve abimin katıldığı bir yılbaşı kutlayamadım. Yılbaşında saat 12 olduğunda ailecek 10 dan geriye sayıp şen kahkahalar eşliğinde birbirimize sarılmak ve çılgınca dans etmek değil niyetim J

Ama çocukluğumdaki gibi kuruyemiş ve kabak tatlısı yiyerek annem, babam ve kardeşlerim yanımda bir yılbaşı geçiresim var. Tabi biraz da büyük ikramiye sevincime ortak olsunlar istiyorum. J
Bugün çalışıyor olmama rağmen kendi çapımda hazırlık yapıp, geleceklere de sen şunu yap sen bunu yap şeklinde görev taksimi yapıp bir organizasyon yaptım. Kızımla birlikte yılbaşı ağacı süsleyip ortaya bir karışık yaptım. Sofram ise işten döndükten sonra kurulacak. Sofra dediysek açık büfe tadında bir şeyler olacak. Öyle muhteşem sofralar canlandırmayalım gözümüzde J

Sonuç. Saatler 17.31 Hava muhalefeti nedeniyle ailemin gelip gelemeyeceği belli değil. İşyerindeyim. Gözüm pencerede. Meteoroloji kar diyor malum. Ama ben havadan, geceden ve yeni yıldan umutlu bekliyorum.

Sevgiler.

 

4 yorum:

  1. Umarım buluşmuşsunuzdur,mutlu yıllar.Hepimizin ortak anılarını yazmışsın,aynı temalar aynı mutluluklar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef buluşamadık :( gelemedi kimse. Bende eşim ve kızımla sessiz sakin bir yılbaşı geçirdim. Biletime de amorti bile çıkmadı.Mutlu yıllar.

      Sil
  2. Merhaba , Mevlude hanımın tanımından size ulaştım . Yeni yılınız kutlu olsun, en çok ta barış getirsin ülkemize , dünyaya. Akıllarda kalan hep mutlu anlarımızdır, o anı anımsamak bile rahatlatır insanı.
    Bu sene hava şartları müsade etmedi , aileniz gelememiştir herhalde . Kızım da gelemedi İstanbuldan , Sağlık olsun yola çıkıp sıkıntı olmaktansa böylesi daha iyi .Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkan Hanım hoşgeldiniz bloğuma. 30 aracın birbirine girdiği kazayı görünce iyiki de gelmediler dedim bende. Sağlıklı ve iyi olduklarını bilmek güzel. Aslında benim ailem istanbul'da. Ama hepimiz karın aşırı yağdığı farklı semtlerdeyiz şansımıza. Sevgiler.

      Sil