24 Aralık 2015 Perşembe

KOLTUK YASTIKLARINA KILIF DİKME

merhaba
Aylaaarrrr süren yeni macerama hoşgeldiniz :)
  Bildiğiniz gibi ev tekstili, giyim,aksesuar, ayakkabı gibi şeylerin sonu yok. Her zaman daha iyileri, daha yenileri çıkacak.Bizimkiler ya eskiyecek, ya da bir süre sonra bizi sıkacak. Hatta alıp eve koyduğumuzun ertesi günü daha güzelini yada daha ucuzunu gördüğümüzden canımız sıkılacak ve kendimizi kazık mı yemişiz anlamak için yeniden fiyat sorarken bulacağız. gibi gibi gibi...Peki sık alamadığımız koltuk, mobilya tarzı şeyleri hemen değiştirebilecek miyiz peki? Tabiiki de hayıııırrrrr..Bu durumda ne yapıyoruz? Kendi imkanlarımız dahilinde evim şahane programı çekiyoruz.
Bugün size salonumdaki koltukların kılıflarını yeniden dikme ve eşimle evimin salonundaki kendi çabamızla yaptığımız değişikleri anlatacağım. 
Salonumuzun eski hali aşağıdaki gibi. evlenirken hangi akla hizmet eski usul böyle koyu renk eşyalar aldığımızı bilmem. Hele yan duvardaki koyu renk duvar kağıdı ise çok fena. bu arada burası bizim 7 senede 3. evimiz. Eşimin de benimde misafir odası mantığımız olmadığından dolayı koltuklarımız çıkmaz lekelere boğulmuştu. Kızımız biraz daha büyümeden de koltuklarımızı yenilemek istemediğimiz için ben müthiş(!) dikiş becerimle ''bunları yeniliyim en iyisi'' dedim. Ama duvarları boyamakta farz olmuştu.



Bu görüntüden bir an evvel kurtulmak için önce hunhar bir şekilde duvar kağıtlarını söktük. Keşke 3. bir kişi olsaydı da kağıtları sökerken ki tipimizi bir fotoğraflasaydı. Duvarları beyazın bir tonuna boyayıp yine aynı duvara daha renkli bir duvar kağıdı kapladık. ( Bir önceki duvar kağıdı duvarı o kadar aşındırmış ki, yine kağıttan başka çaremiz yoktu.) Duvarlar bittikten sonra kumaşçıdan koltuklar için kumaş aldık ve ben dikmeye başladım. Bir heves başladım ama o kadar yordu ki yarısından sonra bir rehavet çöktü. İşte aylaaaar sürmesine sebep burası zaten.
Yeni evlenecek yada yeni eşya alacaklara nacizane bir tavsiyem olacak.Siz siz olun koltuğun kumaşı koyu renk olsa da kenarları koyu renk koltuk almayın. Koltuk kenarlarındaki deriler o kadar koyu renkti ki ne kadar istesemde koltuk kumaşında bu tarz renklerin dışına çıkamadım. Sonuçta koltukları cıvıldatamayıp yalnız lekelerinden kurtulmuş oldum.
Ama renkli şirin yastıklar dikmeye çalışıyorum şu sıra Belki bir nebze cıvıldar salonum.Bu renk duvar kağıdı da dikeceğim yastıklara hazırlık zaten.Yine çok yazdım.Zaten normalde çenemde düşüktür biraz. Buyrun birazda resimler konuşsun.
Sevgiler









2 yorum:

  1. Bayan ceneee, masallah elinin ayarina. Daha nasil civildasin ev, masallah cok guzel olmus. Yastiklarin cok sekerrrr... O mobilyalarin kenarlari beyaza boyanmazmi?
    (Ay sustum sustum, simdi terlikle kovalayacak beni:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah keşke kenarları mobilya olanlardan olsaydi da Allah ne verdiyse zımpara ve boya ile sağlı sollu girisseydim koltuklara. Ama kenarları deri maalesef. Ama kızım biraz daha büyüdükten sonraki koltuklarim kismetse açık renk ve cıvıldak olacak :)

      Sil