7 Aralık 2015 Pazartesi

KIŞLIK ELBİSE

Merhaba,
Bugün yaptığım değil yapmaya debelendiğim bir çalışma ile karşınızdayım. Bitmiş bir şey yok yani sadece ortalık boş kalmasın dedim. Creazion Elişi Dergisi 8. sayıdaki  aşağıdaki şirin elbiseyi kızıma dikmeye çalışıyorum.





Kumaşımız esnek kışlık bir kumaş. Mankenimiz yine yastık tabi :) Bu resim günler öncesinden çekildi. Yani kaç gündür bu elbise elimde anlayın. 2 haftası var garanti. Elim çok hızlı olduğundan tabi çatır çatır dikiverdim :P
Ah o yakası o yakası yok mu mahvetti beni. Kumaş esnek olduğundan yakasındaki dalgalanmayı bir türlü gideremedim.3 kez teyelledim sonra geri söktüm.Neyse ki sonunda düzeldi.





Bu da cicimizin dün akşamki hali. Bilmem ne zaman kollar takılacak. Bilek kısımlarına yaka ve etek uçlarına elde diktiğim ince örgü parça geçilecek. Fisto değil adını bilmiyorum.Tuhafiyeden gram işi bobinle aldım. Hanımlar iplik olarak kullanıp örgü örüyorlarmış.Fotoğraf çekmek için iğne ile tutturduğum yakasından aşağı kadar ilik açılıp 4 tane düğme dikilecek. 




Bunların sonunda eğer giyilebilir bir şey çıkarsa kızıma giydirir yayınlarım. Eğer bozuk olursa kalıp hatalıymış derim çıkarım işin içinden. Bazı öğretmenlerin çözemediği soruya hemen hatalı demesi gibi :)
Kısa sürede biten yormayan dikişler :)
sevgiler.

6 yorum:

  1. Kesin bitireceksin o elbiseyi, sende o isigi gordum ben:)) Azimli hatunsun. Ayni ben diyecegim ama ben coktaaannnn copu boylatmistim:))
    Bu kalip hatali olayi demekki hepimizde var, bende reglan kolu beceremiyorum ve kalip hatali deyip siyriliyorum icinden ( halbuki kalip sorunsuz tavsiye ederim diyen arkadaslarin yaptigi modeli yapiyorum, ama kimse bunu bilmiyor:))
    Mankenin super fikirmis, tuttum bunu:)) Kolay gelsin

    YanıtlaSil
  2. Mevlüde Hn.çok teşekkür ederim. inşallah biter bir an evvel. Ben çöpe atmak yerine şimdilik bir poşetin içine koyup o haliyle bir yere tıkıyorum. Bu sefer azmettim :)

    YanıtlaSil
  3. Bende Mevlüdeye katılıyorum. Azim olduktan sonra iş bitmiş demektir. Haydi kolay gele.

    YanıtlaSil
  4. Bence biter amaaann hem uzasa ne olur ki benim de dolu böyle bitmeyi bekleyen işlerim. Dikiş için o an aşk gelmesi lazım yoksa olmuyor ;)) Manken işi sanırım hepimizde sıkıntı hadi kolay gelsin size :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarım islerim genelde maymun iştahlı diye eleştiri alırdı. Yalniz olmadığımı bilmek güzel :)

      Sil